zondag 13 juni 2010

Galway, een onverwacht einde van de race voor de Spirit


Vrijdag om 13:45 BST is volledig onverwacht de mast eraf gegaan, ongeveer 80 mijl ten westen van Galway. We voeren op dat moment aan de wind in 25 tot 30 knopen wind onder dubbel rif en genua 4, prima tuigage voor de omstandigheden. Waarschijnlijk is de mast geinverteerd naar achteren. Hij is gebroken bij de onderste zaling. Jac zat te sturen en Richard sliep. binnen 10 minuten is het gelukt om de mast te knippen en zo verdere beschadigingen aan de romp te voorkomen. de zeilen en de giek hebben we kunnen behouden. Na de beraad hebben we een noodtuig gebouwd op basis van de spinaker boom en zijn zo al motorend en zeilend naar Galway gevaren. Dankzij het feit dat we van Huib een sateliet telefoon hebben kunnen lenen konden we iedereen snel op de hoogte dank daarvoor Huib!

Na ongveer 15 uur varen zijn we veilig in Galway aangekomen, begeleid door veel vogels en veel dolfijnen. in Galway was een powerboat race aan de gang met bijborend festival, dus we zijn midden in een groot feestgedruis terecht gekomen, dat werkt erg louterend, een paar pints en wat slaap verder zijn we de teleurstelling aardig te boven en nu plannen voor de toekomst aan het maken, nieuwe mast configfuraties aan het bedenken en aan het kijken hoe we de boot naar Nederland kunnen krijgen.

De Ierse kustwacht en de RBI organisatie zijn erg behulpzaam geweest en ook hier in Galway staat iedereen op de kade klaar om te helpen. Het had een stuk minder gekund allemaal.

Jullie horen snel weer van ons.

groet Jac en Richard


Geen opmerkingen:

Een reactie posten