vrijdag 24 mei 2013

Spetterende overtocht en Plymouth

Prima oversteek gehad. Eerste dag geweldig weer, 20 tot 25 knopen bakstag wind en volle zon, heerlijk van de golven af denderen met ruim 14 knopen, helaas de gopro's van Hugo nog niet geïnstalleerd, dus de beelden moet ik je tegoed houden. Halverwege de genaker om het voorstag gedraaid, muurvast. Bang het ding al voor de race te verliezen. Gelukkig een topclimber bij me: zelf de mast in geklommen terwijl Bertram beneden aan het trekken was en we hadden hem weer vrij, onbeschadigd.

Volgende dag miezerig weer en in de nacht best veel wind. 'S nachts een fok gewisseld en bij licht werd duidelijk dat de fokkeval bijna kapot geschavield was het spinnaker oog: in drie uur was de mantel helemaal door. Dit samen met het genaker incident was wel weer een wake up call! Zoveel schade in 425 mijl met licht weer, hoe moet dat gaan in ruim 3000 mijl atlantic? Voorzichtig zijn en je kop erbij houden dus. Alles bij elkaar precies drie dagen over gedaan.

Aankomst in Plymouth was rustig, nog maar 9 boten aanwezig. Nu is iedereen er en is er volop reuring. Race comité is erg oké. Aardig en behulpzaam. Safety check hebben we met vlag en wimpel doorstaan, dat is weer een zorg minder. Ook alle papieren zijn in orde. Dus nog wat kleine boot dingen doen, maar niks urgents. Afgelopen dagen met Bertram veel aan de boot gedaan. was ook we erg gezellig om samen te zeilen. Morgen Boodschappen doen, komende dagen borrels aflopen en maandag om 1200 het kanon! Windverwachting voorde start is nu west tot zuidwest 25 knopen, meteen hakken dus, nou ja, kan nog veranderen zullen we maar zeggen:-) Zaterdag komt Femke met de meisjes en Lies, nog even samen, gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten