zondag 7 juli 2013

5th July: Roadtrip Newport

Vrijdagochtend hebben de huurauto opgehaald in New York en zijn we naar Newport afgereisd. Eerst nog even langs de REI in Cranston om nog wat tools en kleding te kopen die we niet hadden meegenomen uit Nederland. Voor wie het niet kent, REI is een soort Bever Zwersport "on steroids". Alles voor buitenactiviteiten hebben ze. Er staan tientallen racefietsen, mountainbikes, kanos, paddleboards en veel andere dingen. We hebben er onder andere gevriesdroogde maaltijden gekocht die zeker 7 jaar goed blijven. We hopen dat we ze niet nodig zullen hebben, maar als al het gezonde eten op is voordat we bij Lands End zijn kunnen nog een paar dagen door op deze zakjes. Gebruiken we het niet dan kan het op een volgende reis weer mee.

 

Vervolgens de methanol voor de brandstofcel opgehaald in Taunton en daarna door naar de Newport Yacht Club (NYC). Net voor we Newport binnen reden hadden we de verkeerde afslag te pakken waardoor we ons zelf trakteerden op een retourtje tolbrug naar Jamestown. De brug is hoog en geeft geweldig uitzicht over het water met honderden boten. Dit is echt een zeilparadijs.

 

Bij de NYC was het rustig, pas aan het eind van de middag wordt de OSTAR crew verwacht. Daarom zijn we snel de SPIRIT gaan zoeken die ergens aan een boei moet liggen. Vanuit Oldport marine gaat er een "launch" die je voor 3 dollar p.p. naar je boot vaart. Om terug te keren roep je hem op via de marifoon waarna je binnen een paar minuten van boord gehaald wordt.


Nadat een paar uur later alles aan boord een plekje gekregen had zijn we terug gegaan naar de NYC om een hapje te eten. Hier ontmoetten we David en Jill die de OSTAR organiseerden. Erg vriendelijke mensen, eigenlijk is het jammer dat dit hun laatste avond in Newport is voordat ze terugvliegen naar de UK om vervolgens naar Spanje te zeilen. Ook ontmoetten Ralph Villiger die maandag over de OSTAR finishlijn was gekomen, en Alex Burgis, de OSTAR fotograaf en zeiler. Na een gezellige avond met zijn vieren aan de bar nemen we tegen 12 uur de laatste launch terug naar de SPIRIT. Ralph moet twee boten verderop zijn maar door een misverstand heeft hij nog een half uur moeten rondvaren met een chagrijnige launch skipper die weigerde te geloven dat zijn boot zo ver van de NYC lag.


De boot is warm en vochtig, maar na een lange en vermoeiende dag maakt dat weinig uit; het is heerlijk slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten