donderdag 4 juli 2013

Update 2: new york

Het is hier zeven uur 's ochtend new york. Na een prima vlucht via dublin zijn we gisteren om 18:00 lokale tijd aangekomen. Via dublin naar amerika is trouwens heel oke, omdat ze daar 'pre clearing' hebben voor amerika. Of te wel al de hasle die je hebt om amerika binnen te komen heb je a in ierland (en daar is hij erg relaxed). In new york zijn we gewoon naar binnen gelopen zonder zelf ons paspoort te laten zien! Daarna de metro naar manhattan, spullen in het hotel en rondje gelopen. Langs times square (veeeeeel mensen en nog meer lichtreclames) en daarna de eerste burger en biertje gescoord. Heel lekker! 

Douwe heeft vanochtend al een rondje central park gelopen. Zijn eerste reactie na afloop "helemaal top dit, maar dit is hardlopen in een sauna! Huidige temp om 7:00 is 25 graden en luchtvochtigheid al boven 90%... Wij gaan zeker in de sauna wandelen vandaag. Het is hier 4th of july, voor wie dat niet goed kent hier een stukje wikipedia:

Independence day, ook wel Fourth of July genoemd, is in de Verenigde Staten van Amerikaeen nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werd de onafhankelijkheid van de VS tegenover het Koninkrijk Groot-Brittannië bevestigd. Independence day wordt veelal geassocieerd met paradesbarbecuespicknickshonkbalspelletjes, vuurwerk en verschillende andere publieke en privégelegenheden ter viering van de historie en tradities van de VS.

Wat is hier dan dus op het nieuws? Dat er van avond overal vuurwerk is, en dat we een hotdog eating contest kunnen doen op coney island!! Super cool, het record staat op 68 dus dat lijkt ons appeltje eitje....;-)

Wij gaan het zien vandaag!

Groet uit een hot & sticky new york!

Richard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten