dinsdag 30 juli 2013

Aankomst deel 2

Gedoucht en wel en na ff getukt te hebben zit deze dag er bijna op. De boot ligt in de box, schoon geschrobd en leeg. wel een vreemd gezicht, net alsof er niets is veranderd. Maar ja, wij weten beter:-)

Gedurende vandaag toch een paar dingen die te binnen schieten. Allereerst vond ik de ontvangst gisteren avond echt echt cool en was ik er stil van (lees: geraakt). Jullie hebben eerst tig kilometers gemaakt (martien, alle ouders) op iets te hoge snelheid (hans, raimond:-))), daarna gezandstraald (zuidwest 6, plekkie dicht op het strand) om een glimp van de boot in het donker op te vangen en dan te wachten op een koude sluis met een spandoek, champagne, broodjes mozzarella/tomaat/basilicum (christiano, giorgio, mamma gretta, sopra tutto!) en verse kersen:-)

Op de kant begon ik pas te merken aan alle verhalen van iedereen dat veel mensen het blog hebben gevolgd dan ik had verwacht. Mensen die 'blog' verslaafd of 'tracker/marinetraffic' verslaafd waren en nu moeten 'afkicken' haha, echt geweldig (zit hier te tikken met smile van oor tot oor). Dat kreeg ik toch maar gedeeltelijk mee op de oceaan.

Daarnaast heeft Amsterdam/Nederland ons ook verwelkomd. Wij zijn namelijk op het Noordzee kanaal om 04:00 aangehouden door de waterpolitie omdat ik de navigatie verlichting nog op standje 'zeilen' ipv 'motoren' had staan..... Voor de niet zeilers, die is geen schokkend verschil.... Volgens de regels hadden ze helemaal gelijk, was alleen ff apart om daar direct mee te maken te krijgen, na de heerlijke regelloze atlantic! Mooi regellandje dit....

Het fijne van het noordzee kanaal was dat ik dan lekker de boot kan opruimen en een beetje mijmeren over de afgelopen weken (@ dividi, dank voor de lekkere borrel voor het laatste stukkie varen op het kanaal, van genoten!)

Wat een top tocht! Kan het iedereen aanraden! What was best? Veeeel! Lekker zeilen samen met Douwe, de boot die ons snel en veilig heeft thuis gebracht, de geweldige hoeveelheid aandacht die we kregen van alle dolfijnen, walvissen, vogels, butskoppen, de ruimte, grootte en kracht van de oceaan, de wasmachine, mooie luchten met nog mooiere wolken, teveel om op te noemen. Maar wat kwam daar bovenop? Alle aandacht, emails, sms'jes, hulp, aanmoediging en afleiding van jullie! DANK JULLIE WEL!

Ik ben nu thuis met een heerlijk, rustig en voldaan gevoel (en volgens lon ruik ik ook weer fris;-).

Dit avontuur is klaar, op naar de volgende!

Foto's en films gaan allemaal nog volgen. Lon heeft net de tracker geupdate dus nu staan echt alle posities van begin tot einde erin.

Voor vandaag: over en uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten