zaterdag 13 juli 2013

rustig dagje

Kleine update van de spirit

Vandaag een rustige dag gehad in de zee mist. Douwe en ik hebben onze huisman taken uitgevoerd en de boot schoongemaakt, groente en fruit verzorgd ( dank voor alle tips en reacties!!) of te wel: de uien en prei'en hangen op verschillende plekken aan het plafond te slingeren en zijn in goede staat. (@ jac, volgende klus is dat we de ventilatie van de boot goed gaan aanpakken, want ik kan me niet voorstellen dat het hier nu bloementjes fris ruikt...)

Waar zitten we nu? We zitten net in de overgang van het laurentian channel naar de grand banks. Effectief gaat de diepte hier van meer dan 200 meter naar ongeveer 50. Daarnaast komen hier het warme water van de golfstroom en koude water van de labrador stroom elkaar voor het eerst tegen. Mengen van twee water massa's van zeer verschillende temperatuur is echter lastig, mav dat er onderwater laagjes kunnen ontstaan van warm en koud water afgewisseld. De diepte meter merkt en kan dus binnen een minuut verschillende dieptes aangeven (zat net op 3,2 meter nu weer op 30 meter). Kortom onder ons gebeurt van alles

Qua zeiloering weinig nieuws: grote spi erop, snelheid rond de 6 knopen nu, en wachten op de shift die komt waarna wij moeten gijpen.

Alweer 6 dagen op zee, tijd vliegt hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten