vrijdag 26 juli 2013

land in zicht

We zijn nu nog 15 zeemijlen van de Scilly Islands verwijderd, daarna is het nog een mijl of 25 naar Lands End.
Zojuist komt het bericht binnen dat we via www.marinetraffic.com te volgen zijn. Deze website laat de positie van schepen zien op basis van data uitgezonden door hun AIS transponder. Op deze site kun je schepen zoeken op naam, maar om dat er veel schepen zijn die "spirit" als onderdeel van hun naam hebben gaat dat wat lastig. Makkelijker is het om te zoeken op ons unieke identificatie nummer, het zogeheten MMSI: 244650817

We zullen onze tracker mondjesmaat blijven updaten, maar de matinetraffic.com site heeft in de meeste gevallen recentere data. Als we wat verder op zee zitten zal er geen positie zichtbaar zijn op marinetraffic.com, bijvoorbeeld wanneer we de Noordzee oversteken.

Hier hebben we een goede dag achter de rug. Veel mijlen gemaakt, veel geslapen en ook nog een paar dolfijnen en vogels gezien. De scheepvaart wordt drukker, 9 boten op de AIS lijst nu. Voor het eerst sinds dagen ook weer een stem gehoord op de marifoon, een zwoele veouwenstem nog wel! De bewoonde wereld is in zicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten