dinsdag 16 juli 2013

Lekker weertje

Het schijnt zonnig te zijn in Nederland. Wij mogen hier ook niet klagen. Geen zon, dat niet, maar eindelijk staat er wind! En wel een knoop of 20 met uitschieters naar 25knopen. We varen door de Labradorstroom, die langs de Canadese kust zuidwaarts stroom. Een kilometer of 150 ten noorden van ons smelten de laatste restjes ijsberg (thanks Jac voor je update!). Hier heeft dat smeltwater een temperatuur van een graad of vier a vijf. Over dat koude water staat uit noordwestelijke richting dus een goede bries te blazen. We varen over een onderzeese bergpas genaamd Flemish pass. Zal wel zijn omdat het in Vlaanderen ook altijd zulk lekker weer is.. Binnen geeft de thermometer 14 graden aan. Buiten hebben we geen thermometer, maar aan mijn vingertoppen te voelen is het koud! Geen probleem, nu komt al die thermokleding goed van pas. Ik zit vrolijk op het dek te genieten van de schuimkoppen, de vogels en de boot die geweldig loopt.
Speciale dank is hier op z'n plek voor Watersportwinkel Herni in Rotterdam. Ben erg blij met hun goede advies, dankzij hun zit ik er warm bij.


we varen nu op de grootcirkelkoers naar Lizard point. Dat ligt ongeveer 1630 zeemijlen voor ons, en komt met zo'n 7.5 mijl per uur dichterbij.
Als de voorspellingen dit maal wel kloppen gaan we voorlopig met deze snelheid door. Comfortabel is het niet dat stuiteren over de golven, maar genieten is het wel!

Groeten,
Douwe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten