zondag 7 juli 2013

prep day!

Zo ff tijd voor wat info! Gisteren (6de) was het 'boot klaarmaak en boodschappendag'. Dat betekende om om 6:00 bed uit (soms best handig nog beetje jetlag), afbak broodjes maken in omnia (@jac, wat een geweldig apparaat!!) en in de ochtend zon ontbeten. Daarna an die arbeit, nou ja, voor zover dat nodig is. Jac heeft de boot namelijk in perfecte staat in amerika gekregen, dus de kluslijst is zeer beperkt. Teflon bussen van het roer vervangen, mast check doen en windset vastzetten, extra beschermstukken op het grootzeil om slijtage door de zalingen te voorkomen, testen van de satphone en dan zijn we er zo wel..... Of te wel: heel weinig eigenlijk. Komende tijd hoeven douwe en ik niet meer naar de sauna, want gisteren was klussen in 33 graden binnen en hoge luchtvochtigheid.... Volledig leeggezweten!

het checken van de mast is altijd een leuke klus. Je kan eens goed kijken hoe alles up there er uitzit en tegelijker tijd om je heen kijken! Als je in de top van de mast van spirit hangt en je kijkt hier om je heen, dan zo vooral groooootte boten. Het ligt hier vol met '12 meters' (boten waar ze vroeger de america's cup op voeren) en dat vaart gewoon vol tuig tussen de verschillende boten door:-). Maar deze 12 meters zijn hier eigenlijk best klein...
Je hoort er hier pas echt bij als je of a) een mast heb waar je 's nachts een rood toplicht aanlaat zodat vliegtuigen weten dat je daar ligt of b) als je minimaal 4 sat domes (soort grote eieren met een hoogte van een meter en diameter van 50 cm) op je boot hebt. Zoals altijd zeilen deze boten natuurlijk niet!
Wat gisteren wel zeilde waren kleine houten klassieke s spantjes van een meter of zeven, perfect onderhouden, mooie darcon zeiltjes en een paar heel trotse zeilers op de boot die smillen van oor tot oor als ze voorbij varen. Echt genot om naar te kijken!

Boodschappen
Jac had voor de ostar een maaltijd overzicht inclusief boodschappenlijst gemaakt. Daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt om onze boodschappen te doen. Op naar de walmart! Na 10 minuten wall mart waren we daar redelijk klaar mee, wat een prut winkel als je eten wil hebben, door naar de 'stop&Shop'. Klinkt niet echt als een goede supermarkt, maar overtrof alle verwachtingen. Veel goede verse groente en fruit, kaas, noem het maar op. Douwe en ik gaan goed en gezond eten komende weken!
Uit eindelijk om zes uur aan boord met alle boodschappen, alles plekje geven. Iets vergeten, shit, terug maar de stop&go. Uiteindelijk om half tien klaar.. Pfffff.... En dan nog ff door naar de fastnet bar om te eten en een biertje met alex en ralf. (Alex was het organisatie committee van de ostar en ralf een deelnemer die afgelopen maandag is gefinisd) erg gezellig!!

Einde prepday: netjes om twaalf uur in bed, klaar voor vertrek op zondag!

Hier een fotootje van een twaalf meter die ff op zaterdag avond een rondje haven zeilt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten