donderdag 25 juli 2013

State of the onion

We zijn nu 18 dagen op zee, nog een dag of vijf a zes te gaan. Tijd om de proviand eens door te lopen. Is schraalhans al aan boord, wordt hij keukenmeester? Moeten we een tussenstop maken om hem van boord te zetten?

Het aanbod verse groenten en fruit is in diversiteit afgenomen; geen mango's meer en ook geen Royal gala appels meer te vinden. Maar wel een vijftal sinaasappels, vijf citroenen, een Granny Smith appel en een halve zak mandarijnen.
Qua groenten staan we er ook niet slecht voor.Ok, gister zijn er twee komkommer kadavers overboord gegaan vandaag hebben de laatste slablaadjes hetzelfde lot ondergaan. De wortels zijn ook op, ook daarvan zijn er een paar van gaan zwemmen vorige week.

Wat rest zijn vijf paprika's, licht gerimpeld, waarvan een gedemonteerd voor de Thaise curry die Richard aan het koken is. Een tweetal preien, in onverkoopbare maar zeker consumeerbare staat, drie rijpe tomaten en een flespompoen. En dan zijn er de uien. Enkel de beste kwaliteit. We hebben de beschadigde eerst opgegeten en de A klasse veilig opgehangen zodat ze slechts bij zeer hevig weer tegen een schot zouden knallen. Dat laatste is veelvuldig gebeurt, maar nog steeds zijn het topuien.

Er is voldoende rijst en pasta. Voor de lunch is er nog een half brood en we kunnen er nog een bakken. Er zijn zweedse broodjes. Er is couscous, diverse zakken gedroogd fruit, dadels vijgen, rozijnen. en er zijn pinda's, cashewnoten, walnoten en amandelen.
In blik hebben we nog mango's, ananas, mandarijnen. En tomaten, in blokjes " great value!" Er zijn potjes en zakjes met Thai curry paste, ook klaar te maken als soep. Er is vis; tonijn, sardines en ansjovis; allen in blik. En als we geen zin in koken zouden hebben is er nasi uit blik.

Er zijn salamiworsten, er is kaas. Blauwe kaas, feta, cheddar en parmezaan. Er zijn eieren.

Er zijn nog blikken Heineken ("sir, we gonna have to take these back to Amsterdam"), er is ginger ale, een galon sinaasappelsap en een halve galon appelsap. Twee galon bronwater en twintig liter Newports gemeentepils.

Had iemand het over Schraalhans? Hier zit ie in ieder geval niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten